تحولات منطقه

سخنگوی اقتصادی دولت می گوید شاخص های مختلف نشان می دهد کشور به سطح رونق اقتصادی بازگشته است.

سخنگوی اقتصادی دولت: شاخص‌ها بیانگر رونق اقتصادی کشور است / شرکت‌های صنعتی در مقایسه با سال قبل ۲.۱ درصد رشد تولیدات را تجربه کردند
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

قدس آنلاین: سید احسان خاندوزی با تشریح وضعیت شاخص های اقتصادی کرتبط با بنگاه های نولیدی و رشد قابل توجه این آمارها از بازگشت رونق به اقتصاد کشور خبر داد.

سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه یکی از معیارهایی که وضعیت بنگاه ها و تولیدکنندگان کشور را و هم‌چشم انداز کوتاه مدت را حکایت می‌کند،  شاخص خرید مدیران است، از رسیدن این شاخص به عدد ۵۳/۲۸ درصد خبر داد و گفت:  این شاخص عدد بالای ۵۰ به معنای آن است که اقتصاد در رونق قرار دارد.

وزیر اقتصلد با بیان اینکه  این شاخص در حوزه صنایع نیز عدد ۵۵/۳۰ درصد را در خرداد تجربه کرده است، افزود: شرکت های صنعتی بزرگ کشور در خرداد امسال به نسبت خرداد سال قبل ۲.۱ درصد رشد تولیدات صنایع بزرگ کشور را تجربه کردند و از ۱۳ صنعت منتخب ۱۲ صنعت رشد مثبت داشته اند.

خاندوزی گفت: تمام این‌ متغیرها حاکی از بهبود تولید در بنگاه های اقتصادی است و شاخص های نیروی انسانی و سرمایه کشور نشان‌می دهد.

۷۲۸ هزار اشتغال در یک سال

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه گزارش خود ر شاخص های رشد اقتصادی کشور  با موضع اشتغال اشاره کرد و با بیان اینکه نرخ بیکاری در بهار امسال به عدد ۸/۲ درصد رسیده که عددی کم سابقه است، گفت: در بهار امسال به نسبت سال قبل ۷۲۸هزار نفر به جمعیت شاغلین اضافه شده که این دستاورد با وجود افزایش جمعیت فعال کشور به دست آمده است.

وی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در کشور نیز به۳/۲ درصد افزایش یافته است و  شاخص مربوط به بیکاری فارغ‌التحصیلان با ۱/۱ کاهش به عدد ۱۲.۱ درصد رسیده.

خاندوزی اظافه کرد: اشتغال ناقص در بهار امسال ۱/۴ درصد کاهش یافته و کل اشتغال ناقص به ۸/۳ درصد رسیده این در حالیست که در خرداد ماه گذشته نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور کاهشی، در ۲۴ استان تک رقمی و در ۷ استان دو رقمی بوده است.

روند تثبیتی قیمت‌ها

وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به تحولات ماه های اخیر در توسعه روابط اقتصادی خارجی و تعاملات بین‌المللی کشور، همچنین سیاستهای کنترل تورمی دولت از مسیر مهار رشد نقدینگی و دیگر اقدامات ولی و مالی، گفت انتظار داریم تا پایان تیرماه در بیشتر بازارهای رسمی کشور  شاهد ثبات قیمتی بهتری نسبت خرداد و اردیبهشت ماه باشیم.

وی همچنین با اشاره به سفر آفریقایی رئیس جمهور و توافقها و قراردادهای امضا شده با سه کشور در این قاره، به دو برابر شدن تعاملات اقتصادی با این حوزه از کشورها در دولت سیزدهم اشاره کرد و با اشاره به برنامه دولت برای افزایش سقف تجاره با قاره سیاه، گفت:  متاسفانه طی دوره‌ای ۱۰ ساله این ظرفیت‌ها مغفول مانده بود و امیدواریم سفر رییس جمهور گرهگشایی بسیاری از مسائل باشد.

خاندوزی سفر هیئت اقتصادی ایران به چین که خودش سرپرستی انرا بر عهده داشت را هم از رویدادهای مهم در عرضه تجارت خارجی نامید و تاکید کرد: در این سفر توافقات خوبی صورت گرفت که در ماه های آینده با شروع به کار شدن پروژه‌ها شاهد تحولات خوبی خواهیم بود.

احضاریه مالیاتی برای ۶۳ هزار خانه خالی و ۴۵ هزار ویلای لوکس

وی سپس با تشریح اقدامات دولت در زمینه مقابله با  سفته بازی در بازارهای دارایی از صدور ۶۳ هزار برگه مالیاتی برای خانه‌های خالی به ارزش حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان و ۴۵ خانه لوکس و بزرگ خبر داد و تاکید کرد: در زمینه مالیات موسوم به باغ‌ویلاهای مجاز، دولت به دنبال درآمدزایی نیست و هدف این مالیات تحقق عدالت است.

وی در پاسخ به سوالی به موضوع اینفلوئنسرها و سلبریتی‌های با درآمد میلیاردی هم اشاره و خاطرنشان کرد: تا الان ۵۵۰ کاربر رسانه‌های اجتماعی با درآمدهای تبلیغاتی بزرگ شناسایی شده‌اند. کهصرفا ۱۲۳ نفر از آنان حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی به حساب‌های بانکی‌شان داشته‌اند که این امر قطعا در دست بررسی دولت قرار دارد زیرا درآمد چهره‌های شهره و سایر مردم و فعالان اقتصادی تفاوتی ندارد و همه در مقابل قانون یکسان هستند.

خاندوزی با بیان اینکه هدف دولت از وضع پایه‌های مالیاتی و اجرای قوانینی مثل مالیات بر سوداگری، جذب منابع بودجه‌ای نیست، یادآور شد: این پایه‌ها به دنبال تنظیم‌گری در جامعه است. این دولت برای اولین‌بار نرخ مالیات بر تولید را ۷ درصد کاهش داده و به منظور کاهش هزینه‌های اصناف، امسال مالیات مقطوع نیمی از اصناف صفر بوده است.

خبری از متناسب سازی حقوق بازنشستگان کارگری در برنامه هفتم نیست

وی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کارگری، هم با یادآوری اینکه  متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی در دو مرحله در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ انجام شد که با رضایت بالای بازنشستگان همراه بود، اظهار داشت: در مورد خبری که از قول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح شد، فعلأ در لایحه برنامه هفتم توسعه چنین حکمی وجود ندارد. اگر در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس تصویب و منابع لازم برای اجرای آن دیده شود، حتماً دولت آن را در دستور کار اجرا قرار خواهد داد.

سهام عدالت متولیدن ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ بدون اعتبار

سخنگوی اقتصادی دولت درخصوص وضعیت واگذاری سهام عدالت به متولدین دو سال اخیر هم با اشاره به اینکه قانونگذار در زمان تصویب این طرح اعتباری برایش در بودجه ۱۴۰۰ در نظر نگرفته بود، گفت دولت در سال گذشته ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای متولیدن مهان سال  تصویب کرد که تا امروز ۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته تا امروز ۴۹۳ هزار و ۶۷۱ نفر از یک میلیون متولدین توسط والدین ثبت نام شده اند و فراخوان ثبت نام توسط والدین در حال انجام است، ولی متولدین ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ در بودجه سنواتی اعتباری در نظر گرفته نشده است ولی با این وجود با نظر مساعد و همراهی رییس سازمان برنامه و بودجه قرار است از منابع عمومی تامین اعتبار صورت گیرد.

ابلاغ معیارهای جدید به بانکها برای پرداخت تسهیلات خرد

خاندوزی در خصوص اضافه سقف سهامداری بانک‌های خصوصی و تعیین تکلیف سهام مازاد این بانک ها هم با یاداوری اینکه اگر بانک ها سقف سهامداری مجاز را رعایت نکنند، تنا حق رای سهام مازاد در اختیار وزارت اقتصاد قرار می‌گیرد بنابراین وزارت اقتصاد سهامدار نمی‌شود، گفت:  هم‌اکنون به غیر از سه بانک ملت، تجارت و صادرات که از گذشته دولتی بودند، وزارت اقتصاد سهامدار هیچ بانک خصوصی دیگری نیست.

وی افزود: هم اکنون حق رای سهام مازاد ۴ بانک سامل موسسه ملل، بانک رفاه، بانک آینده و بانک ایران زمین در اختیار وزارت اقتصاد است که در مورد دو بانک رفاه و موسسه ملل هیچ مساله‌ای وجود نداشته و کلیه مجامع برگزار و صورت‌های مالی تصویب شده است و به محض اینکه صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ نهایی شود مجمع برگزار می‌شود و مشکلی از این بابت وجود ندارد اما بانک ایران زمین به جهت اینکه مشمول ماده ۳۹ قانون پولی و بانکی شده است، اختیار حق رای به بانک مرکزی منتقل شده است.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: در مورد بانک آینده به‌خاطر اینکه برخی سهامداران شکایتی را به دیوان عدالت اداری کرده بودند، باوجود اینکه دیوان مصوبه بانک مرکزی را تأیید کرده بود، اخیرا این نهاد مجددا دستور توقف اجرای مصوبه را داده است و پس از تعیین تکلیف موضوع در دیوان مجمع عمومی این بانک هم برگزار می‌شود.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره تسهیلات دهی برخی بانکها اظهار داشت: سال گذشته مجموع رشد تسهیلات بانک‌های کشور حدود ۴۶ درصد بود. اما بانک‌هایی که به صورت گسترده مخاطب نیازهای خرد مردم بودند، سهم بالاتری کسب کردند.  

به گفته وی بانک قرض الحسنه مهر و پست بانک بیش از ۹۰ درصد نسبت به سال قبل رشد تسهیلات را داشتند.  

خاندوزی تصریح کرد: دولت در سال ۱۴۰۲ سیاست قطعی خود را تامین مالی تولید و نیازهای عامه مردم از منابع بانکی قرار داده و معیار جدیدی را برای مشارکت بانک‌ها در تسهیلات خرد ایجاد کرده است تا بانک‌هایی که در ارائه تسهیلات خرد فعالیت داشته باشند، بتوانند ترازنامه خود را بیشتر از دیگر بانک‌ها رشد دهند.

تمرکز زدایی از تهران در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی

وی همچنین با اشاره به  تصمیمات جدید دولت برای تقویت تسهیلات اشتغالزایی، گفت: برای اولین بار به منظور بهره‌مندی استان‌ها از تسهیلات اشتغال زایی - تبصره ۱۸ - برای تمام استان‌ها حساب‌ افتتاح شد. امسال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل بودجه به اشتغال حمایتی تخصیص پیدا می‌کند. بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برای اشتغالزایی عادی بنگاه‌ها اختصاص می‌یابد.

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد:  امسال برای ارائه تسهیلات اشتغالزایی، به سمت تمرکززدایی از پایتخت و ارائه اختیارات به استان‌ها حرکت کرده‌ایم، علاوه بر این تمرکز دولت رصد تسهیلات پرداختی از طریق سامانه است تا برخلاف گذشته پول پاشی صورت نگیرد.

جبران عقب ماندگی‌های ادوار گذشته در برنامه هفتم

وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید چه مقدار از مشکلات امروز محصول عملکرد دولت های قبل است، با تأکیر بر اینکه مردم بیش از آنکه منتظر باشند سخنگوی دولت تقصیر را گردن دولت فعلی و قبلی بیاندازد از ما توقع دارند که دست به اقدام بزنیم و مشکلات آنها را حل کنیم، گفت: سالیان متمادی سیاستگذاران کشور اصلاحات اقتصادی را به تعویق انداخته‌اند. تلاش دولت سیزدهم خاتمه دادن به بی‌تصمیمی‌ها و بی عملی‌های دولت های گذشته است. به همین دلیل هم علی رغم انتقادها ما اول به سراغ ارز ترجیحی و ناترازی در انرژی رفتیم.

وی افزود: کسری‌ها و ناترازی‌های صندوق‌های بازنشستگی، بانکها و مشکلات امروز مانند سفته بازی و جولان سوداگری در بازارها هم میراث ادوار گذشته بوده و این دولت در تلاش است تا بخشی از اصلاحات مربوط به آن را از طریق برنامه هفتم پیگیری کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.